Destination Älvsbyn - Swedish Laplands gömda pärla 

Älvsbyns kommun är en av samverkansparterna i det pågående EU-projektet Destination Capacity Building in Swedish Lapland.  För att nå ut med kommunen som resedestination fick Blamorama i uppdrag att ta fram en sommarfilm.
 
Bara tre dagar efter att filmen delats på facebook har filmen visats 42 561 gånger. 653 personer har också delat den vidare och 3717 har gillat/älskat klippet direkt på sidan eller via delningarna.
Redan första dagentogs också tre samtal emot om boende för sommaren 2017. Samtliga gäster ringde efter att de sett filmen.

Roligt säger vi på Blamorama!
 


 

Almi - Företagsskola på lätt svenska 

I samarbete med Almi Nord har Blamorama tagit fram en digital företagarskola för att hjälpa nyanlända, som vill bli företagare, att snabbare nå sina mål. Bra initiativ och kul att få jobba med!

Företagarskolan erbjuder kunskaper inom de områden som blivande företagare kommer i kontakt med: företaget, dig som företagare, marknad, ekonomi, administration och juridik.
 

Icehotel skapar klimatsmart vinterfeeling året runt med hjälp av midnatssolen.

Sommar ute, vinter inne!
Hör grundaren till Ishotellet i Jukkasjärvi  berätta om hur allt startade och se deras nya, klimatsmarta Icehotel 365 här i Blamoramas reportage för Arctic Greenprofit.
FIlmen hittar du på Arctic Greenprofits facebooksida

Vill du lära dig mer om lönsamhet genom hållbart företagande?
besök: www.greenprofit.se
 

City of songs - Sverigepremiär för första avsnittet av dokumentärserien

Idag är det äntligen Sverigepremiär för dokumentären om samarbetet mellan City of Songs och Ice Music. Filmen visas på Royal Folkets Bio kl.19.15 och ingår i NMW (Norrbotten Media Week). 

City of Songs är en amerikansk dokumentärserie som följer Bob Dylans gitarrist Charlie Sexton på hans resor världen runt på jakt efter unika musik-, mat- och kulturupplevelser. I det första avsnittet besöker han Luleå. Under en vecka i februari 2015 bodde han tillsammans med musikern Michael Blair och fem andra unga musiker från Norrbotten och Austin, bland annat Olle Nyman och Rebecka Digervall från The Magnettes, i ett hus i Luleå och skapade musik på isinstrument.

Hela processen dokumenterades av ett filmteam från Austin och Blamorama från Luleå under ledning av Ron Lynch från Big baby agency. Allt från musikskapandet och jammandet mellan musikerna tillsammans i huset, till repetitionerna i iskonserthallen Ice Music och slutligen konserterna inför publik. Nu visas dokumentären för första gången i Sverige.
 

Arctic Falls ”Proving Ground of the Year” 

Tillsammans med den skickliga fotografen Marcel Köppe, som är en del i Blamoramas nätverk, fick vi i uppgift att ta fram nya koncept och informationsfilmer för Arctic Falls.
För att bryta från den stereotypa bilden "bilar och grabbar" tog vi in ingenjören för bilutvecking Bettina "Betty" Eichel från Daimler AG som förare. Hon har flera gånger varit just här och testat bilar, vilket gjorde det naturligt att få följa henne i de korta filmerna om Arctic Falls alla olika moment och möjligheter i sin testverksamhet. Bland annat deras unika klimathall med arktiskt vinterväglag året runt. 

Att bryta normer och jobba för jämställdehet är  en av de viktiga delar som Blamorama värnar om i sina produktioner.
Foto:  Marcel Köppe.

 Rättsäkerhet för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Julklappen kom tidigt i år!

Brottsofferjouren i Luleå har nu blivit beviljad fortsatt finansiering av pilotprojektet "Ung i rättsprocessen + ADHD, ADD & Asperger (AST)". Ett arbete som ska öka rättstryggheten för unga med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Under 2017 och 2018 kommer Blamorama att vara delaktig i projektet genom att ta fram informationsfilmer som blir en del i utbildningen för skola och rättsväsende. Ett uppdrag jag är otroligt stolt och glad över att få vara delaktig i.

Här kan ni läsa mer om projektet.

Gröna Energiinvesteringar - Förädla världen i Norrbotten

Glaciärer smälter, havsnivåer stiger, väderförhållanden blir mer extrema, naturkatastrofer uppstår oftare och djurlivet hotas.
Ja, att tänka klimatsmart är något vi alla måste börja göra, och här i Norrbotten har vi möjlighet att bli världsledande inom just detta!

Hur tänker ni kanske?
Se filmen och gå in på Energikontor Norrs hemsida så får ni veta. 

Uppdraget gjordes på beställning inom projektet Gröna energiinvesteringar och finns på både engelska och svenska. 
 Dagens Nyheter om Blamorama och Luleå

Meta .. fotograf fotograferas av fotograf som fotograferas av fotograf... Den 15:e december kan du läsa om Lulea på Dagens Nyheter i serien om ekonomisk och regional tillväxt. Där berättar jag om varför jag gillar att leva och arbeta här.  #theluleaway #creatives #femaleproducers #blamoramaworld

 

Tech Ranch och den amerikanska marknaden

Att ta sig in på den amerikanska marknaden lockar allt fler företagare här i regionen. Under två dagar har jag nu utbildat mig om hur man ska gå tillväga. Utbildningen hölls av Kevin Koym, grundare av Tech Ranch i Austin och hans kollega Séverine Cushing.

Föreläsningarna pågick under torsdagen och fredagen men de stannade över helgen och självklart bjöds på både guidad tur i Norrbotten och surströmmingskväll!

 

Blamorama grön energi videoproduktion Energikontor Norr vindkraft

Förebild för gröna energiinvesteringar

På uppdrag av Energikontor Norr arbetar jag just nu med en film för att belysa norra sveriges gröna energitillgångar och skapa förutsättningar för fler miljövänliga investeringar. Investeringar som kommer att involvera lokala och regionala aktörer.

Projektet som kommer att pågå fram till 2019 ska etablera Norrbotten som en kraftigt verkande förebild för hållbara energi- och klimatlösningar.

Under projekttiden ska Energikontor Norr bland annat:

- Samla in goda investeringsidéer
- Välja ut de bästa idéerna, vilka sedan får hjälp att vidareutvecklas för att nå investering
- Presentera 8-10 idéer som är förberedda för investeringar

 

Ny utrustning landar på kontoret

Det blir allt vanligare med önskemål om flygfoto och vackra vybilder från luften. Nu finns möjligheten till det här på Blamorama. Med min nya drönare DJI Phantom 4 kan du få allt ifrån vackra slowmotiosekvenser till 4K upplösning.

Andra utrustningsuppdateringar i företaget är DJI Ronin som gör åkningar och rörelser i film fantastiska!

Vill ni veta mer, eller är i behov av filmsekvenser eller stillbilder från luften slå en signal! 

Succé för Norrbotten i Almedalen

Nu har jag kommit hem från Almedalen där jag via YOURS hjälpte till att dokumentera alla länets aktiviteter under veckan. 

Under veckan hölls flera fullstatta seminarier.
- Modell för bättre integration
- Sjöfartens betydelse för exportnäringens konkurrenskraft
- Koldioxidfri Stålindustri är det möjligt?
- Regional samverkan och folkförankring av försvaret
- Stadsomvandlingen i Kiruna, en motor för tillväxt
- Minskad tågtrafik hotar växande besöksnäring

Förutom seminarierna hölls också en välbesökt surströmminsgsskiva på Isbrytaren Viscaria, Luleås kommunalråd Niklas Nordström utsågs till årets Almedalsproffs på Dagens samhälles Almedalslista 
Det väcktes även stort intresse för att bygga och investera i Luleå och Norrbotten.

Global Utsikt - Magasin med fokus på export

Fick äran att pryda framsidan på Handelskammarens magasin med fokus på export.
Temat den här gången var "Born Global" och jag intervjuades om min företagsidé att ha kontoret i resväskan med bas i Luleå men världen som arbetsplats.

"Världen är där du är, med dagens teknik kan du jobba ute i världen vart du än befinner dig, om det så är från Luleå, Stockholm, Austin eller Tokyo. Att som i mitt fall jobba med videos för sociala medier och webb ger dessutom en global publik."

Vill ni läsa hela artikeln klicka här

 

Gästföreläsare på MiROi 

Idag höll jag en föreläsning på MiROis vuxenutbildning om att starta eget och om hur det är att arbeta med video för sociala medier.

Det var en jätterolig timme med många frågor. Bland annat hur en vanlig arbetsdag ser ut för mig.
En fråga som var lite klurig att svara på då en dag kan se ut lite hur som helst. I bland är det kundmöten och framtidsplanering, en annan dag är det att resa till ett jobb i annan stad eller land. Ibland filmar jag, ibland redigerar jag, ibland skriver jag manus och kommer på koncept åt mina kunder/sammarbetspartners.

Det är ett varierande arbete helt enkelt! 


 

Austin Texas, EU-möte och nytt kontor

Kom precis hem från möten och kontorsinvigning i Austin Texas. I och med att Luleå och Austin är vänorter har man nu invigt ett Luleåkontor som man kan hyra på  kontorslandskapet och ”communityt” WeWork, som hyr ut kontorsplatser/lokaler till Filmskapare, produktionsbolag, tech startups och entreprenörer runt om i världen.Fantastiska lokaler där jag ser fram emot att sitta vid framtida samarbetsprojekt!

Det var full fart de 5 dagar jag var på plats. Förutom invigningen av kontoret var olika möten inbokade med kreatörer som jag arbetat med tidigare här i Luleå. Ni minns kanske Ice Music- City of songs? Dessutom hölls också Dreamhack, Makers Faire och Texas EU business summit. Jag anlitades också att dokumentera evenemangen och Luleås delegation som var på plats. Mer om det kan du se på Luleå Loves Austins Facebooksida.

Allt som allt en mycket rolig och givande resa med många nya vänskapsband , samarbetspartners och erfarenheter rikare.
 

Born Global

När jag startade företaget var det ur ett "born global" perspektiv. Ha kontoret i Luleå men världen som arbetsplats. 
Det är rätt fantastiskt att man kan jobba på det sättet. Att man via datorn kan bjuda in världen till sitt arbetsrum på 15 kvm. Eller låta världen bjuda in dig, packa ner kontoret i resväskan och arbeta vart helst resan går.
Just nu arbetar jag till exempel med research och manusidéer åt TV Tokyo, en av Japans sex tevebolag, tillsammans med en person från London och en från Tokyo som ska spela in ettnyhetsprogram i Stockholm.
Att som litet företag jobba globalt är kanske en ambition som många menar är för högt satt. Men möjligheterna finns där för dig och för mig.
Självklart arbetar Blamorama mycket lokalt och nationellt, majoriteten av verksamheten är så klart här. Men glöm inte att världen är där du är, du kan vara ute i världen vart du än är. Att jobba med videos för sociala medier och webb ger global publik

Alla hjärtans dag på Strand 

I dag var jag och Robin från [å:t kotyr] på Strand Galleria i Luleå. Tillsammans hade vi anordnat skattjakt efter små kärleksmeddelanden som man fick läsa upp i ett videomeddelande tillsammans med någon man höll kär.

För att få kunderna att besöka fler butiker i gallerian och hitta intresse i butiker de vanligtvis inte går in i hade vi placerat kärleksmeddelanden runt om i gallerian.
De som deltog i tävlingen hade chans att vinna ett paketpris värde 6000 kr.
Videoklippen med hälsningarna lades upp löpande under dagen på Strand Gallerias facebooksida så att deltagarna och andra kunde gå in och dela, gilla och kommentera.
Vi lade även in ännu en tävling som vi gjorde till facebookanons, för att få ytterligare tillströmning till gallerians facebooksida, där de som inte hade möjlighet att delta på plats kunde vinna 500 kr i presentkort genom att skriva en egen kärlekshälsning på direkt på sidan.

Det blev många fina hälsningar på alla hjärtans dag!

Videobaserad eLearning 

Fredagsfeelingen är här och jag vill passa på att dela med mig av glada nyheter!
Blamorama och Crearo Utveckling ingår samarbete.
Med våra sammanslagna kompetenser kan vi ge er kreativa och interaktiva, videobaserade eLearning-lösningar för webb och mobila enheter. 


Kontakta mig eller Maria Jonsson så kan vi berätta mer!

 


Julkalender åt NLL

Norrbottens läns landsting presenterar en medarbetare och ett nytt yrke varje dag fram till jul i deras julkalender på Facebook. Tillsammans gör vi några av luckorna i videoformat.
Säger bara en sak, vilka fantastiska personer och vilka viktiga arbeten de utför!

Gå in och öppna så får ni se vem och vad som berättas!


 

 

Christmas feeling at the office! #salmonfoxcrew #blamoramaworld #creativeoffice #femaleproducers

Ett foto publicerat av Blamorama Productions AB (@blamoramaworld)Julstämning på kontoret

Nu har Susanne på Salmonfox och jag äntligen haft tid att pynta till det lite. Tredje advent knackar snart på dörren så det är på tiden att vi får oss lite julfeeling nu. Eller hur?
Kom gärna in på en pepparkaka och lite glögg. 
 

Flest kvinnliga pristagare

Gjorde en liten statistisk sammanställning och tittade extra på könsfördelningen mellan pristagarna på Film och TV-Festivalen The Northern Character i Murmansk som jag nyss kom hem ifrån.
Mycket spännande!

4 av de 6 priser som gick till Norrbotten och Västerbotten togs av kvinnliga regissörer.

Av förstapristagarna gick 7 av 10 priser till kvinnliga regissörer.

Hederspriset det s. k "Grand prix" delades ut till en kvinnlig regissör.

Även priset "Best Camera/Photo" gick till en kvinna.

Av alla priser som delades ut, från tredje diploma, andra diploma, första diploma och slutligen klassens vinnare gick 58% till kvinnor.

Svenska filmer tog hem flera priser!

Vistelsen på festivalen Northern Character i Murmansk har varit fantastisk!
Nu är vi hemma igen med glädjande nyheter. Förutom roliga möten och mängder med filmer att se så tog flera av de svenska filmerna hem första pris i de olika tävlingskategorierna.

Malin Viktorson vann 1:a diplom i dokumentärklassen med filmen "Det handlar om livet”

Amanda Kernells film "Norra storfjället" fick första pris i klassen "short fiction" där Olle Sarri, som hade en av huvudrollerna fick hämta priset då Amanda inte kunde vara på plats.

Tamara Sushko vann klassen barn och ungdomsprogram, med filmen “Children of destiny”

Eva Löfroth kammade hem första pris i dokumentärfilm- debut- klassen med “Greklandsresan”

Katja Härkönen från Filmpool Nord hämtade Mathias Lövs pris i tv-klassen för filmen “Hela världen i en designskola"
 

Matchvärd på Luleå Basket – Kids Day

Nu på söndag kommer Femmetastic Film att vara matchvärd under Luleå Basket-Kids Day, alla barn under 12 år går in gratis!

Det blir ett riktigt kalas med ansiktsmålning och ballonger i foajen.
Dessutom kommer VildaKidz och Barnens Jul att anordna tävlingar med goda priser.

Femmetastic Film, VildaKidz och Barnens jul kommer att finnas på plats från kl. 14 i foajén, kom och kalasa med oss du också.
Tillsammans hejar vi fram Sveriges bästa basketlag!


 

   
 
 

Äldre nyheter 

Upptäck #blamoramaworld på Instagram:

dont hide